Maud Bökkerink heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van compliance, integriteit, financieel toezicht, en de bestrijding van financieel-economische criminaliteit. Van 2008 tot 2017 was zij werkzaam bij De Nederlandsche Bank (DNB) waar zij coördinator was voor het AML/CFT en Sanctiewet toezicht op banken en betaalinstellingen. Maud heeft meegewerkt aan vele DNB-toezichtonderzoeken bij (groot)banken, verzekeraars, betaalinstellingen en trustkantoren. Maud was meerdere jaren de hoofdauteur van de “DNB Leidraad Wwft en Sw” en als projectleider voor het DNB SIRA-project was zij verantwoordelijk voor DNB’s guidance over de systematische integriteitrisicoanalyse.
Van 2002 tot 2008 werkte zij bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) als AML/CFT financiële sector expert. Eerder bekleedde zij functies bij het ministerie van Financiën, waar zij zich bezighield met AML-beleid en -wetgeving, de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU-NL) als financieel analist en bij de Nationale Recherche, waar zij financieel rechercheur was op het gebied van fraude en witwassen. Maud was ook lid van de Nederlandse delegatie voor de Financial Action Task Force (FATF).

Maud nam deel aan meerdere FATF en IMF-landenbeoordelingen tegen de FATF Recommendations en heeft AML/CFT technische assistentie verleend aan autoriteiten in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

Maud is momenteel AML/CFT consultant en adviseert en traint financiële en niet-financiële instellingen, evenals FIU’s en toezichthoudende autoriteiten, zowel in Nederland als internationaal. Maud geeft ook regelmatig lezingen over AML/CFT en sanctieregelgeving op internationale workshops en conferenties, en publiceert artikelen over verschillende AML/CFT en sancties-gerelateerde onderwerpen.
Haar eerdere ervaring was in de internationale financiële sector. Maud Bökkerink behaalde een master in fiscaal recht en een master in Japanse talen en cultuur aan de Universiteit van Leiden.